Сертификати

EUROPEAN FLAX

EUROPEAN FLAX®

Стандарт, който има за цел да гарантира качеството и уникалността на европейското ленено производство. Сертификатът EUROPEAN FLAX® удостоверява проследимостта на всяка стъпка – от сеитбата и отглеждането на лен през изработката на тъканта до ушиването на крайният продукт. Хартата EUROPEAN FLAX®, подписана от всички производители на лен, гарантира местно земеделие, което зачита околната среда и се ангажира с нулево напояване, нулеви ГМО и нулеви отпадъци. Извличането на влакната за ленената тъкан е 100% механично, което означава, че в процеса не се използват никакви химикали.

Глобалният стандарт за органичен текстил (GOTS®)

Признат водещ световен стандарт за обработка на текстил, изработен от органични влакна, като памук, лен и др.
Той гарантира, че всеки етап от текстилния производствен процес, от отглеждането на културите, през производството на влакната, преденето, тъкането или плетенето, багренето на текстила, до крайния продукт, отговаря на строги екологични и социални стандарти.
Глобалният стандарт за органичен текстил също така определя строги изисквания за условията на труд, като гарантира, че за работниците са осигурени безопасни условия и получават справедливо заплащане и отношение.

STANDARD 100 от OEKO-TEX®

Глобално стандартизирана, независима система за тестване и сертифициране на на текстилни суровини, междинни и крайни продукти (текстилни продукти от всички етапи на обработка), която гарантира на потребителя, че текстилът не съдържа вредни вещества над задължителните граници. Сертифицираните текстилни изделия се тестват не само за законово забранени и регулирани субстанции като азобагрила, формалдехид, фталати и тежки метали, но и за вредни химикали, за които не съществува изрично правно регулиране, като пестициди или алергенни дисперсни багрила.

OEKO-TEX® ECO PASSPORT

Независима система за сертифициране на химикали, оцветители и помощни вещества, използвани в текстилната и кожарската промишленост. По време на многоетапен процес, ECO PASSPORT тества дали всяко отделно вещество в химически продукт не е вредно за човешкото здраве и отговаря на законовите изисквания.

Forest Stewardship Council (FSC®)

Сертификатът гарантира, че продуктите идват от отговорно управлявани гори, които осигуряват екологични, социални и икономически ползи. FSC сертифицирането се основава на стриктни екологични и социални отговорности, като и двете осигуряват дългосрочна защита на нашите гори и спомагат за намаляване на нашето отрицателно въздействие върху околната среда и общностите.

GRS logo

Global Recycled Standard (GRS)

Global Recycled Standard (GRS) е доброволен продуктов стандарт за проследяване и проверка на съдържанието на рециклирани материали в крайния продукт. Стандартът се прилага за цялата верига на доставки и се отнася до проследимостта, екологичните принципи, социалните изисквания, химичното съдържание и етикетирането. GRS обхваща обработката, производството, опаковането, етикетирането, търговията и разпространението на всички продукти, произведени с минимум 20% рециклиран материал. Целите на GRS са да се дефинират изисквания, които да гарантират точни твърдения за съдържание и добри условия на труд, както и да се сведат до минимум вредните въздействия на химическите вещества върху околната среда.

ПРОФИЛ
ЛЮБИМИ
Вход
СЪЗДАЙ СВОЯ ПРОФИЛ

Връзка за задаване на нова парола ще бъде изпратена на посочения имейл адрес.

Регистрирайки профил в нашия магазин, ще можеш да пазаруваш по-бързо, да разглеждаш хронологията на твоите поръчки и да получаваш допълнителна информация за продуктите. Твоите лични данни ще бъдат обработвани съгласно нашата „Политика за поверителност“ и „Бисквитки“

Възстановяване на парола

Не помниш паролата? Въведи потребителското име или Email адреса. Ще ти изпратим линк за смяна на паролата.

КОШНИЦА 0

ПОСЛЕДНО РАЗГЛЕДАНИ 0