Нашите принципи

Като модна марка, ние носим огромна отговорност да внимаваме за въздействието на нашите избори върху хората и околната среда. Устойчивостта е в основата на всички наши решения, създавайки иновативни, екосъобразни и красиви продукти, с мисия за по-чиста мода и идея за промяната в индустрията.

Материалите

Избираме тъкани и материали, които са най-устойчивите варианти за това, което създаваме, като сертифициран органичен памук, лен, коноп и др. За тяхното производство се използват по-малко вода и енергия, биоразградими са, нетоксични и са по-безопасни за носене, дори за чувствителните типове кожа. Те са като супергероите в света на тъканите.

Органичен памукОрганичният памук се отглежда без използване на GMO семена и без прилагане на токсични пестициди и торове. Освен това при органичния памук се използва близо 90% по-малко вода и 62% по-малко енергия за производството му, и се отделят 46% по-малко парникови газове (CO2), в сравнение с конвенционалния памук. Традиционният памук обикновено се отглежда и събира при небезопасни и несправедливи условия на труд, докато органичният памук осигурява безопасна работна среда и справедливи заплати за работниците.

Ленът запазва земята и изисква минимално количество вода, тъй като дъждовната вода е достатъчна за растежа му. Лененият плат, който използваме, е произведен и преработен в Европа, в съответствие с правилата на Международната организация на труда -  по етичен начин, без химикали или интензивни багрила. Отглежда се без използване на GMO семена, токсични торове и пестициди. Ленът е естествено биоразградим, а за производството на ленен плат се използва цялото растение, т.е. не остават отпадъци от процеса на производство и експлоатация. 

Производството

Всички наши продукти от органичен памук са изработени в България от сертифицирани производители. А облеклата и аксесоарите от лен, са дело на неуморните и талантливи шивачи в нашите ателиета.

Всички платовете и спомагателни материали, които използваме, са произведени в сертифицирани компании в Европа. Работим само с доверени партньори, които споделят нашите ценности за устойчивост, етичност и прозрачност. Всеки един от тях спазва най-добрите бизнес практики, гарантирайки справедливо заплащане и безопасни условия на труд, с грижа за околната среда на всяка стъпка.

Екосъобразни материали
Етикет със знак за произведено в България
Българско производство
Ръце с листа в тях
Ръчна изработка
Закачалка
Малки колекции
Тениска с листа около нея
Zero
Waste

Колекциите, които произвеждаме са в минимален тираж, за да сме максимално сигурни, че нито един наш продукт няма да остане без своя нов собственик. Внимателно планираме кроенето на моделите така, че да имаме възможно най-малко неизползвани материали.

А в усилията си да оставим нулеви отпадъци и да затворим цикъла, ние рециклираме всички остатъци от материали, като ги превръщаме в красиви неща, като възглавнички, скрънчита и други артикули.

Производство

Доставката и опаковките

Елиминирали сме изцяло досадните пришити етикети, като печатаме нужната информация, относно грижата за облеклата, директно върху тях, от вътрешната страна на платовете, използвайки сертифицирани органични мастила. А нашите рекламни висящи етикети са изработени от FSC сертифицирана хартия, която е 100% рециклирана. Всеки етикет е закрепен с помощта на връв от органичен памук, вместо стандартната пластмасова версия. 

Вярваме, че устойчивите дрехи трябва да идват в устойчиви опаковки. Всички материали, които използваме за изпращане на поръчките, са произведени и доставени отговорно.

Кутиите, с които изпращаме всички поръчки са направени изцяло от биоразградими материали, които също могат да се рециклират. Отговорно опаковаме всеки артикул в биоразградима хартия, без да добавяме излишни рекламни материали. А всеки пакет носи печатът за нашето качество.

Внимателно планираме логистичната ни верига в дългия процес от производството, доставката, опаковането и изпращането на всяка поръчка, за да избегнем ненужните емисии на въглероден диоксид.

И след това...

Вярваме, че животът на вещите, които купуваме не бива да приключва на сметището, а техният път да продължи до нечий друг гардероб, създаването на нов продукт и връщането му отново в употреба.

Като отговорна компания, произвеждаща дрехи и текстилни артикули, искаме да гарантираме, че твоите покупки ще имат живот извън гардероба ти. Как да стане това, ли? Те могат да бъдат дарени за повторна употреба или предоставени за рециклиране в един от контейнерите за разделно събиране на БЧК, TexCycle, TEXAID, M-texx и други, разположени в цялата страна.

Поправи ги. Сподели ги. Почувствай се фантастично. И след това, остави някой друг също да се почувства фантастично. Това им дава нов живот!

a person arranges cubes with images showing green energy innovation, environmentally friendly energy, technology, ecological sign
ПРОФИЛ
ЛЮБИМИ
Вход
СЪЗДАЙ СВОЯ ПРОФИЛ

Връзка за задаване на нова парола ще бъде изпратена на посочения имейл адрес.

Регистрирайки профил в нашия магазин, ще можеш да пазаруваш по-бързо, да разглеждаш хронологията на твоите поръчки и да получаваш допълнителна информация за продуктите. Твоите лични данни ще бъдат обработвани съгласно нашата „Политика за поверителност“ и „Бисквитки“

Възстановяване на парола

Не помниш паролата? Въведи потребителското име или Email адреса. Ще ти изпратим линк за смяна на паролата.

КОШНИЦА 0

ПОСЛЕДНО РАЗГЛЕДАНИ 0