Daily Outfit
Posted in

6 предимства на бельото от органичен памук

Organic cotton underwear benefits
Posted in

Бельото се докосва до най-чувствителните части на нашата кожа и затова е от решаващо значение да изберем нежни и меки материи, които са благоприятни за нашето здраве и комфорт.
В последните години органичният памук става все по-популярен избор сред потребителите по целия свят, тъй като се отличава с множество ползи, както за нас, така и за околната среда.
Какви са те…

Woman dressed in organic cotton brazilian bikini and top
 1. Натуралност и хипоалергенност
  Органичният памук се отглежда без използването на пестициди, хербициди и генно модифицирани организми. Това го прави идеален избор за хора с чувствителна кожа и алергии. Тъй като не съдържа вредни химикали, органичният памук редуцира риска от дразнене и зачервяване на кожата, особено в зоната на бельото.
  За разлика от органичното, синтетичното бельо (найлон, полиестер, акрил и др.) е направено от нефтохимикали и материали на базата на изкопаеми горива, които отделят вредни емисии и отпадъци, от производството до изхвърлянето на вече ненужната дреха. Нещо повече, химикалите, използвани за производството на синтетично облекло, не само засягат планетата или околната среда, но остатъчните токсини могат да повлияят на тялото ни чрез средата, в която се намираме, храната, която ядем, и дрехите, които носим.
  Силни химикали се използват изключително много и при отглеждането на конвенционален (неорганичен) памук, и могат да попаднат в дрехите, а в крайна сметка да се абсорбират в телата ни.
 2. Дишащ и мек материал
  Дамското бельо от органичен памук позволява кожата да диша, което спомага за поддържането на естествения ѝ баланс. Това намалява риска от влажност и нарастване на бактерии, които могат да причинят различни дразнения и инфекции.
  При синтетичните тъкани въздухът между тялото и бельото не циркулира, и топлината се задържа срещу кожата. Ако си се чувствала допълнително изпотена или неудобно в определени дрехи, погледни етикета им – може просто синтетичните влакна да са причината!
  Нашето бельо от органичен памук е проектирано в касически стилове, пасва на естествената форма на тялото и позволява на кожата да диша. И е без сърбящ етикет (вместо досадният пришит етикет, използваме растително, GOTS® и OEKO-TEX® сертифицирано мастило за печат на етикетите, от вътрешната страна на бельото).
 1. По-добро качество и издръжливост
  Качеството е нещо, което има най-голямо значение, когато става въпрос за бельото. Избирането на качествено бельо може да е трудна задача, но е добре да познаваме ползите от избора на такова. Освен с хипоалергенните си качества, естествения си произход, мекотата и удобството, органичният памук е по-устойчив на износване в сравнение със синтетичните материи. Това означава, че дамското бельо от органичен памук ще има по-дълъг живот и ще остане красиво и меко дори след многократно изпиране.
 2. Екологична отговорност
  Конвенционалният (неорганичният) памук се счита за една от „най-мръсните култури“, тъй като традиционно се пръска със значително количество пестициди ( 80% от които са класифицирани като умерено до силно опасни от Световната здравна организация). По време на обработката, конвенционалният памук се третира с токсични химикали, включително формалдехид, тежки метали и амоняк – за които е известно, че причиняват здравословни проблеми, когато се носят върху кожата ни и се абсорбират от нея.
  От друга страна, изборът на органичен памук причинява по-малко замърсяване, използва по-малко вода и е отговорен за по-малко емисии на парникови газове . Органичният памук не съдържа вредни компоненти – не съдържа ГМО и вещества, които могат да бъдат токсични или канцерогенни – причинявайки щети на производителите, потребителите и екосистемите.
  Средно един чифт бельо Fabele® може да спести 690 литра вода! Благодарение на това, че се доверяваме на органичен памук, ние предотвратяваме използването на 150 грама химикали и 1,11 кг изпуснати въглеродни емисии, което иначе би се получило от чифт обикновено памучно бельо.
Woman dressed in organic cotton black brazilian bikini and black top
 1. Подкрепа на фермерите и местните производители
  Земеделието, свързано с отглеждането на органичен памук, стимулира малките фермери и справедливата търговия. Това помага за развитието на устойчиви и екологични общности. Органичният памук подпомага поминъка на фермерите, като създава повече възможности за реализация на продукцията. Заедно с това могат да запазят и предадат традиционните земеделски знания, умения и техники на бъдещите поколения.
  Нашето бельо е направено от GOTS® сертифициран органичен памук, и сме горди да го обозначим като бельо „произведено в България“. За неговата изработка се доверяваме на местни сертифицирани шивашки бизнеси.
 2. Етични стандарти
  Органичният памук се отглежда съгласно строги стандарти за етично отношение към работниците в сектора. Това включва спазване на трудовите права, безопасни и честни условия на труд, и отказ от детски труд.
  За съжаление, повечето от дрехите на масовия пазар се произвеждат в страни, в които правата на работниците са ограничени или изобщо не съществуват. Условията в текстилните фабрики могат да бъдат ужасяващи. Злополуките, пожарите, нараняванията и болестите са много чести явления в текстилните производствени обекти. И тъй като, модната индустрия изисква нискоквалифицирана работна ръка, детският труд е особено разпространен в тази промишленост.
  Ние, от Fabele®, работим само с доверени партньори, които споделят нашите ценности за устойчивост, етичност и прозрачност. Всеки един от тях спазва най-добрите бизнес практики, гарантирайки справедливо заплащане и безопасни условия на труд, с грижа за хората и околната среда на всяка стъпка.

Носенето на дамско бельо от органичен памук е не само добър избор за нашата кожа и здраве, но и позитивен принос към опазването на околната среда и подкрепата на справедливата търговия. Съчетавайки екологичност, комфорт и етични принципи, органичният памук става предпочитан избор за много жени, които искат да се чувстват добре както отвън, така и отвътре.

Woman dressed in organic cotton green brazilian bikini and green top

Изкажи мнението си

ПРОФИЛ
ЛЮБИМИ
Вход
СЪЗДАЙ СВОЯ ПРОФИЛ

Връзка за задаване на нова парола ще бъде изпратена на посочения имейл адрес.

Регистрирайки профил в нашия магазин, ще можеш да пазаруваш по-бързо, да разглеждаш хронологията на твоите поръчки и да получаваш допълнителна информация за продуктите. Твоите лични данни ще бъдат обработвани съгласно нашата „Политика за поверителност“ и „Бисквитки“

Възстановяване на парола

Не помниш паролата? Въведи потребителското име или Email адреса. Ще ти изпратим линк за смяна на паролата.

КОШНИЦА 0

ПОСЛЕДНО РАЗГЛЕДАНИ 0